Президент України Віктор Янукович у Відні провів зустріч з Генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Юкія Амано. Як повідомляє прес-служба Глави держави, він підтвердив готовність України на подальшу плідну співпрацю з МАГАТЕ в галузі ядерної безпеки.

«Ми зацікавлені в постійному високому рівні відносин з МАГАТЕ», - сказав Президент на початку зустрічі, вітаючи Амано з переобранням на посаду Генерального директора МАГАТЕ.


Янукович нагадав про пропозиції України щодо створення Центру з ядерної безпеки на базі Чорнобильської атомної електростанції, який відносився б до структури МАГАТЕ.

На переконання Президента, це стане продовженням планів співпраці у цьому напрямі між МАГАТЕ, ООН і країнами, які готові підтримати фінансування створення такого Центру.

«Україна відкрита для пропозицій щодо створення такого Центру. Ми маємо унікальну можливість, досвід, який можна на базі цього Центру об'єднати та уніфікувати», - підкреслив Глава держави.

Янукович запросив Амано відвідати Україну наступного року й ознайомитися з ходом будівництва саркофага над ЧАЕС.

У свою чергу, генеральний директор МАГАТЕ підтвердив зацікавленість у співпраці з Україною і зазначив, що він з цікавістю спостерігає за будівництвом на ЧАЕС. Амано підкреслив важливість цих робіт.

Нагадаємо, Генеральна конференція Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на своїй 57-й сесії у вересні 2013 року обрала Юкія Амано Генеральним директором Агентства на другий термін (2013-2017 роки).


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253