Уряд України затвердив штат у складі 10 фахівців для роботи в Євразійській економічній комісії - наднаціональному органі Митного союзу. Про це повідомив представник України у Євразійській економічній комісії Віктор Суслов.

«Довго не вирішувалося питання про затвердження штату для створення Представництва України при ЄЕК, фактично я був призначений один, і у мене не було жодної людини в апараті. Вчора Кабмін України прийняв рішення й ухвалив розпорядження, яким мені надається 10 чоловік для того, щоб інтенсифікувати і розгорнути повномасштабну роботу щодо взаємодії з ЄЕК, тобто з Митним союзом», - сказав Суслов, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що на першому етапі робота буде вестися у складі Посольства України в Москві, оскільки повноцінне представництво можна створити тільки при Євразійському економічному союзі, який замінить Митний союз з 1 січня 2015 року.

Суслов пояснив, що на даному етапі це буде секція з питань співпраці з ЄЕК, яка через рік повинна перерости в повномасштабне представництво.

«Важливо, що Посольству України для цієї мети виділили повноцінний штат і кошти. Це реальні кроки, які говорять, що Україна докладатиме всіх зусиль, щоб розвивати і нормалізувати ситуацію на нашому східному напрямі», - сказав Суслов.

Як раніше писав ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами. При цьому Кабмін ініціював створення тристоронньої комісії з участю Європейського Союзу та Російської Федерації.


Уряд підтримав приєднання України до декількох договорів МС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148