Спільний законопроект про лікування засуджених за кордоном повинен бути напрацьований. Про це, як передає кореспондент Forum'у, журналістам заявив голова тимчасової робочої групи Геннадій Васильєв.

«Я думаю, що робоча група повинна продовжувати працювати, щоб ми організовано до цього підходили», - сказав він.

У той же час Васильєв заявив, що поки невідомо, коли відбудеться засідання робочої групи, оскільки наступного тижня депутати повинні працювати в округах. «Напевно, буде проблематично зібрати людей», - сказав він і додав, що як тільки стане відомо про дату проведення засідання, представники ЗМІ про це дізнаються.

Коментуючи той факт, що сьогодні засідання робочої групи не відбулося, він зазначив, що не було кворуму. «Ми сьогодні зібралися об 11.30, потім підійшли ще три представники опозиції, але кворуму не було, і ми б все одно не могли б приймати рішення, тому, напевно, взаємні докори тут ні до чого», - сказав він.

Крім того, Васильєв підкреслив, що рішення Верховної Ради і комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності про створення робочої групи не скасовані.

Говорячи про намір опозиції зареєструвати в парламенті законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, що включає напрацювання робочої групи вже сьогодні, Васильєв зазначив, що в такому вигляді законопроект не має шансів бути ухваленим у парламенті. «Ми вже про це говорили. Якщо опозиція або провладні депутати вноситимуть свої пропозиції, свій законопроект, він не пройде в залі», - підкреслив він.

Нагадаємо, вчора, 21 листопада, голова Верховної Ради Володимир Рибак доручив тимчасовій робочій групі з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном створити новий спільний законопроект, оскільки Верховна Рада провалила всі шість законопроектів про лікування засуджених за кордоном.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142