Товарообіг між Україною і Австрією щорічно збільшується. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ у Відні.

«Товарообіг цього року збільшується порівняно з минулим роком майже на 16%. Він досягне цього року 2 млрд євро», - цитує слова Януковича прес-служба Глави держави.

Як зазначив Президент, відносини між Україною та Австрією традиційно носять конструктивний характер. За словами Глави держави, під час сьогоднішніх зустрічей сторони констатували зростання довіри бізнесу як в Україні, так і в Австрії, завдяки реформам, що розпочалися в Україні у 2010 році.

Янукович підкреслив, що проведення бізнес-форумів, зустрічі ділових кіл сприятимуть економічному зростанню.

Глава держави також відмітив важливість міжрегіонального співробітництва між двома країнами. За словами Януковича, проведення днів культури України в Австрії та Австрії в Україні сприятимуть зближенню двох держав.

Янукович повідомив, що запросив Федерального президента Австрії відвідати Україну з візитом. «Ми будемо раді бачити Вас, шановний пане президенте. І чим більше буде таких зустрічей на високому рівні, тим більше зростатиме довіра, тим більше будуть розширюватися можливості розвитку наших країн», - підкреслив Глава держави.

У свою чергу, Федеральний президент Австрії Хайнц Фішер зазначив, що двосторонні відносини між Україною і Австрією за останні 20 років отримали істотний розвиток. Він нагадав, що Австрія є важливим інвестором для України. «Наші майбутні перспективи дуже позитивні», - сказав він.

За його словами, Австрія підтримає заявку України на членство в Раді безпеки ООН у 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178