Президент України Віктор Янукович заявляє, що вирішення питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко має відбуватися в площині українських законів. Про це Президент сказав у Відні на спільній прес-конференції з Федеральним Президентом Республіки Австрія Хайнцом Фішером, відповідаючи на запитання журналістів, чи готовий він звільнити Тимошенко.

«Це питання дуже велике, і відповісти на нього дуже швидко неможливо. Звільнення пані Тимошенко - воно повинно бути, насамперед, у площині українських законів», - сказав Янукович.

За його словами, Україна як демократична країна повинна дотримуватися законів і поважати правосуддя.

«Тому питання Тимошенко є дуже суперечливим. Тимошенко - це така фігура в українській політиці, яка неодноразово стикалася з порушеннями законів у різні часи», - сказав Янукович, додавши, що справи, які сьогодні розглядаються за звинуваченням Тимошенко, не нові і були порушені не за чинної влади, повідомляє «УНІАН».

При цьому він нагадав, що зараз розслідуються кримінальні справи відносно Тимошенко, за якими відбувають покарання її соратники в різних країнах.

«Тимошенко понад 20 разів не з’являлася в суди для розгляду цих питань, вона фактично блокує правосуддя. Як дати на це запитання відповідь? Важко», - зазначив Янукович.

Він вважає, що саме через це сьогодні в українському парламенті виникає так багато протиріч між фракціями, між окремими депутатами.

«Ця дискусія поширюється на суспільство й навіть на міжнародний політикум, і відповісти на це запитання однозначно неможливо. Зрозуміло лише одне - в будь-якому випадку вирішення «питання Тимошенко» можливе тільки в площині існуючих законів в Україні, і я це неодноразово підкреслював», - сказав Президент України.

Нагадаємо, Угоду про асоціацію Україна-ЄС планується підписати на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада. Брюссель чекає від Києва прийняття трьох законів: щодо вирішення питання лікування засуджених за кордоном, закону про прокуратуру (проголосований у першому читанні), закону про зміни до законодавства щодо виборів народних депутатів (проголосований у першому читанні).

Сьогодні голова Верховної Ради Володимир Рибак доручив тимчасовій робочій групі з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном створити новий спільний законопроект, оскільки Верховна Рада провалила всі шість законопроектів про лікування засуджених за кордоном.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193