Кабінет Міністрів України ініціював створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації. Про це йдеться в розпорядженні уряду №905-р від 21 листопада, оприлюдненому на урядовому порталі.

У документі зазначається, що відповідне рішення прийнято з метою вжиття заходів щодо забезпечення національної безпеки України, більш детального вивчення і опрацювання комплексу заходів, які необхідно вжити для відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямів торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією та іншими державами - членами Співдружності Незалежних Держав, формування належного рівня внутрішнього ринку, який забезпечував би паритетні відносини між Україною та державами - членами Європейського Союзу, що є базовим принципом міжнародного права і основою економічної безпеки держави.

Так Кабмін доручив Міністерству закордонних справ разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством промислової політики запропонувати Європейському Союзу і Російській Федерації створити комісію на тристоронній основі для опрацювання комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямів торговельно-економічних відносин, розширення і сприяння міжнародній торгівлі, подальшу лібералізацію ринку, узгодження регуляторної бази для поліпшення умов здійснення підприємницької діяльності.

Також міністерствам доручено відновити активний діалог з Російською Федерацією та іншими країнами Митного союзу і державами - членами Співдружності Незалежних Держав щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави.

Крім того, уряд доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству промислової політики, Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Міністерству інфраструктури вжити заходи щодо внесення в державні цільові, галузеві і регіональні програми змін, спрямованих на розвиток торгівлі, виробничої кооперації та обмін технологіями з державами - членами Співдружності Незалежних Держав з метою збереження робочих місць та вирішення інших соціальних питань на основі підвищення економічної стійкості держави.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Нагадаємо, 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145