В Україні планується створити розгалужену мережу зі 135 центрів з надання безоплатної правової допомоги. Про це під час онлайн-конференції на ForUm'і заявив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.

«Перспективи цього виглядають тим більш оптимістично, чим ближче ми до прийняття закону «Про прокуратуру», оскільки ним передбачається передача частини функцій щодо представництва інтересів громадян органам, які уповноважені законом надавати безоплатну правову допомогу», - заявив він.

За словами експерта, це передбачає створення розгалуженої мережі зі 135 центрів з надання БПД і залучення близько 6000 нових адвокатів для її надання.

«Головний ризик, звичайно, пов'язаний з бюджетною політикою. На сьогоднішній день вся правова база, інституційне та кадрове ядро системи сформовані і довели свою ефективність. Якщо держава забезпечить необхідне фінансування, всі визначені в законі категорії громадян отримають доступ до безоплатної вторинної правової допомоги», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 листопада Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект «Про прокуратуру».

В Україні запроваджено єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги, за яким з 1 січня 2013 року з метою проведення необхідних процесуальних дій можна передати повідомлення про випадки затримання осіб та необхідність залучення захисника.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138