Президент України Віктор Янукович запропонував визначити граничну чисельність Збройних сил України у 2014 р. в кількості 157 тис. 456 осіб, в тому числі 119 тис. 166 військовослужбовців.

Про це йдеться в законопроекті №3657 «Про чисельність Збройних сил України на 2014 р.», текст якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

Крім того, Янукович вніс у ВР законопроект №3656 «Про чисельність Збройних сил України на 2013 рік», яким передбачається визначити граничну чисельність Збройних сил у 2013 р. в кількості 168 тис. 201 осіб, у тому числі 125 482 тис. військовослужбовців.

Таким чином, Президент пропонує скоротити чисельність Збройних сил у 2014 р. на 10,7 тис. осіб.

Так, оптимізації підлягає чисельність органів військового управління та їх частин забезпечення, усунуть дублювання окремих завдань і функцій, зменшать ланки управління.

Також зменшать кількість і чисельність військових частин, закладів та установ забезпечення життєдіяльності військ, звільнять Збройні сили від надлишкового майна і невластивих функцій.

Оптимізації також підлягають структури бойових військ і спеціальних військ бойового забезпечення за рахунок зменшення чисельності підрозділів забезпечення при переході на нові форми організації і здійснення технічного, тилового та інших видів забезпечення.

Крім того, заплановано удосконалити систему військової освіти і науки із зосередженням підготовки за основними військовими спеціальностями в Національному університеті оборони України, вищих військових навчальних закладах видів Збройних сил і військових академіях, а за окремими високотехнологічними спеціальностями - у військових навчальних підрозділах провідних вищих навчальних закладів; удосконалять структури навчальних центрів з підготовки молодших спеціалістів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176