Росія готова до тристоронніх переговорів для вирішення питань, пов'язаних з можливим підписанням угоди про асоціацію Києва з ЄС, заявив у четвер президент Росії Володимир Путін.

«Він (Янукович - Ред.) тільки пропонує провести переговори втрьох - Європа, Україна, Росія ... Ми - за. Але тільки до ухвалення рішення», - цитує РІА «Новости» Путіна.

За його словами, вести переговори з тих питань, які вже узгоджені і прийняті, складно.

Крім того, Путін підкреслив, що Росія не проти суверенного вибору України щодо інтеграції з Європою, але була б абсолютно проти її вступу в НАТО.

«Ми не проти суверенного вибору України, яким би він не був. Ми говоримо зовсім про інше. От якби нам сказали, що Україна в НАТО вступає, тоді б ми були проти реально, тому що наближення до наших кордонів інфраструктури військового блоку для нас представляє певну небезпеку. Економічні об'єднання ніякої небезпеки не несуть з точки зору обороноздатності країни», - сказав Путін.

У той же час він у черговий раз заявив, що в РФ з Україною відкритий ринок. І якщо Україна повністю відкриває свої ворота в Євросоюз, то «ми не можемо залишити ці широкі ворота з Україною так, як вони є сьогодні».

Нагадаємо, президенти України та Російської Федерації Віктор Янукович і Володимир Путін обговорили в Сочі питання майбутнього підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив після розширеного засідання Вищої Євразійської економічної ради, що Асоціація з Європейським Союзом унеможливить приєднання України до Митного союзу.

24 жовтня Путін відмовився від двосторонньої зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

Кабінет Міністрів розглянув питання підготовки до підписання проекту Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Як повідомляє урядовий портал, нараду провів прем'єр-міністр Микола Азаров.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271