Сума від реалізації Національним банком України інвестиційних монет перевищила 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба НБУ з посиланням на заступника голови Національного банку України Віру Ричаківську.

«З моменту випуску Національним банком України інвестиційних монет в Україні реалізовано 45789 шт. на суму 105,78 млн грн, з них за 10 місяців 2013 року - 28049 шт. на загальну суму 53,21 млн грн», - зазначила вона.

Представник НБУ додала, що найбільшим попитом в українців, як і раніше, користуються доступні за вартістю інвестиційні монети - срібні номіналом 1 грн (1 унція) і золоті номіналом 2 грн (1/10 унції).

Ричаківська нагадала, що реалізація інвестиційних монет здійснюється через територіальні управління Національного банку України і уповноважені банки.

«Придбати інвестиційні монети за цінами Національного банку України можна в уповноважених банках з розгалуженою мережею відділень ВАТ «Державний ощадний банк України», АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк», ПАТ «Банк Форум», ПАТ «ВіЕйбі Банк», АТ «ІМЕКСБАНК», - уточнила вона.

Всього Національним банком України викарбувано 92600 інвестиційних монет (41100 шт. - із золота і 51 500 шт. - зі срібла).

За 10 місяців 2013 р. НБУ безпосередньо фізичним особам реалізовано 19913 інвестиційних монет, у 3,24 рази більше, ніж за 12 місяців 2012 року. Уповноваженими банками за аналогічний період реалізовано 4431 інвестиційну монету (з початку реалізації - 11878 шт.).

«Специфіка випуску інвестиційних монет полягає в тому, що тиражі їх необмежені, і в разі значного попиту з боку інвесторів можуть бути збільшені протягом року», - зазначила заступник голови Національного банку України і повідомила, що в такому разі дизайн інвестиційних монет залишається незмінним, а змінюється лише рік карбування. Вона зазначила, що раніше у 2014 році передбачено виготовлення близько 30 тис. інвестиційних монет, однак зростаючий інтерес населення дає підстави для збільшення тиражів їх випуску.

Сьогодні учасниками НСМЕП є 59 банків, що становить 42% від банків-учасників платіжних систем, і українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта». Ще чотири банки оформляють вступ в систему. Повний перелік учасників НСМЕП є в публічному доступі на сторінках офіційного інтернет-представництва Національного банку України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200