Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле летить у Київ сьогодні після обіду для пошуку компромісу з питань, які залишаються невирішеними, щоб підписати Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Про це заявив його прес-секретар Петер Стано на брифінгу для журналістів у Брюсселі.

«Комісар Фюле вирушає до Києва сьогодні, а завтра проведе переговори з представниками влади, опозиції та громадянського суспільства», - цитує Стано «УНІАН».

Відповідаючи на запитання, яким чином тепер буде досягнутий компроміс: або Верховна Рада повинна зібратися наступного дня для голосування за законопроекти про лікування засуджених за кордоном, або Президент Віктор Янукович помилує Тимошенко своїм указом, Стано відповів: «Я не можу спекулювати щодо можливих сценаріїв, якою буде формула рішення. Питанням вибіркового правосуддя займається місія Кокса-Кваснєвського, і вони будуть доповідати».

«І це буде дуже важливим фактором, коли держави - члени ЄС вирішуватимуть, як Україна виконала критерії для підписання Угоди про асоціацію», - додав прес-секретар комісара ЄС.

Це вже другий візит Фюле до Києва цього тижня.


Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні не змогла прийняти жоден із шести законопроектів, які дали б можливість ув'язненій екс-прем'єру Юлії Тимошенко відбути на лікування за кордон.

ЄС висуває вимоги усунення вибіркового правосуддя як передумову для підписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193