Підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом дасть можливість знизити ціни на продукти харчування. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу заявив представник Української аграрної асоціації Мар'ян Заблоцький.

«У разі підписання Асоціації з ЄС ціни на продукти харчування в Україні знизяться у зв'язку з більшою конкуренцією», - сказав він.

За словами експерта, на кілька відсотків подешевшають соняшникова олія, ковбасна продукція та сири. «Одночасно ми могли б продавати ці товари на міжнародних ринках», - зазначив він.

Заблоцький підкреслив, що відкриття внутрішніх ринків буде вигідно 45 мільйонам українських споживачів. «Зараз ми думаємо про одну сторону - це невигідно окремим підприємствам, але забуваємо про українських споживачів», - заявив він.

Разом з тим експерт наголосив, що всі українські підприємства, які витримають конкуренцію з європейськими товарами, зможуть не тільки ефективно просуватися на внутрішніх ринках, але і на ринках усього світу. «Тому що Європа виробляє найбільш якісні продукти харчування», - підсумував Заблоцький.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128