В України є шанси підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом під час Вільнюського саміту. Про це, як передає кореспондент Forum'у, парламентським журналістам заявив представник моніторингової місії Європарламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.

Він також повідомив, що місія продовжує свою роботу. «Працюємо, працюємо», - зазначив він.

Після цього представники моніторингової місії Європарламенту колишній глава ЄП Пет Кокс і Кваснєвський залишили Верховну Раду.

Угоду про асоціацію Україна-ЄС планується підписати на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада. Брюссель чекає від Києва прийняття трьох законів: щодо вирішення питання лікування засуджених за кордоном, закону про прокуратуру (проголосований у першому читанні), закону про зміни до законодавства щодо виборів народних депутатів (проголосований у першому читанні).

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради Володимир Рибак доручив тимчасовій робочій групі з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном створити новий спільний законопроект, оскільки Верховна Рада провалила всі шість законопроектів про лікування засуджених за кордоном

Перед цим Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін у виборче законодавство.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163