Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») підготувало до роботи в осінньо-зимовий період 6,2 тисячі одиниць техніки. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу у Кабінеті Міністрів заявив заступник голови Держагентства Олександр Харченко.

За його словами, всього цього року планується підготувати 6,7 тисячі одиниць техніки та спецобладнання.

Харченко також повідомив, що із запланованих 1145 тис. тонн піску у дорожньо-експлуатаційних організацій вже є 1037, 7 тис. тонн.

«Це на 30% перевищує потребу на початок зими. В цілому ж темпи заготівлі перевищують минулорічні на 17,%» - сказав він.

Технічної солі, за його словами, на сьогоднішній день заготовлено 125,600 тисяч тонн, при тому, що потреба в ній на всю зиму становить 175 тис. тонн.

«На початок зими повинно бути заготовлено не менше 105 тис. тонн солі», - пояснив представник «Укравтодору».

За його словами, на випадок екстремальних погодних умов створено 4 мобільні загони загальною кількістю 64 одиниці техніки. Вони дислокуються в Київській, Херсонській, Харківській, Івано-Франківській областях.

Як зазначають в прес-службі «Укравтодору», на сьогоднішній день уздовж автомобільних робіт загального користування в Україні функціонує 869 майданчиків (9,805 тис. машиномісць) для тимчасового відстійника автотранспорту і відпочинку водіїв під час обмеження руху.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138