Державне агентство автомобільних доріг України «Укравтодор» на фінансування дорожнього господарства направило 15 млрд 25 млн грн. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу у Кабінеті Міністрів заявив заступник голови «Укравтодору» Олександр Харченко.

«На сьогоднішній день на фінансування дорожнього господарства з усіх джерел направлено 15 млрд 25 млн грн. З них фактично профінансовано: виконання боргових зобов'язань за раніше взяті кредити (5 млрд 448 млн грн), на комунальні дороги направлена субвенція в сумі 1 млрд 476 млн грн, на дорожні роботи і на утримання доріг було спрямовано 2,9 млрд грн, на ремонтно-будівельні роботи - 510 млн грн», - повідомив Харченко.

Він зазначив, що продовжується реалізація спільних з міжнародними фінансовими організаціями проектів. Зокрема, протягом 10 місяців поточного року велися роботи на трасах Київ - Харків, Київ - Чоп, Київ - Одеса, Київ - Ковель. «За рахунок коштів Всесвітнього банку було відкрито рух на відрізку дороги Бориспіль - Лубни», - заявив він.

Також, за його словами, цього року розпочато роботи на ділянці дороги М03 на відрізку від міста Лубни до міста Полтава.

«Прогнозований термін закінчення робіт на даному відрізку - вересень 2014 року. У 2013 році заплановано відкриття руху на 22 км зазначеної ділянки», - зазначив він.

На автомобільній дорозі Київ - Ковель на відрізку дороги з 30 км по 64 км, за словами Харченка, було виконано дорожніх робіт на 128 млн грн, прогнозований термін закінчення робіт - до кінця листопада поточного року.

Він зазначив, що за кошти міжнародних фінансових організацій також розпочато роботи дороги Київ - Одеса: на відрізках з 17 км по 36 км і з 42 км по 87 км. «Прогнозований термін закінчення робіт на цих ділянках грудень 2014», - сказав він.

«На інших об'єктах дорожньої мережі цього року заплановано виконати роботи на 3149 кілометрах доріг. Станом на сьогодні виконано робіт на 510,5 км. До кінця року плануємо виконати роботи на 800 км доріг», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимим стан справ, що склався у сфері дорожнього будівництва, зокрема, щодо якості автомобільних доріг загального користування та вулиць і доріг комунальної власності.

За словами голови Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» Євгена Прусенка, на ремонт усіх доріг загального користування необхідно півмільярда гривень.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115