Група євродепутатів звернулася з відкритим листом до президента Європарламенту Мартіна Шульца з проханням не пов'язувати підписання Угоди про Асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС на майбутньому саміті у Вільнюсі зі справою Юлії Тимошенко. Про це повідомляє німецьке видання «Pour Erica».

Депутати звернули увагу президента ЄП на те, що в даний час юридична компанія «Lowrence and Graham» веде пошук 200 мільйонів доларів, незаконно вивезених Юлією Тимошенко і колишнім прем'єр-міністром Павлом Лазаренком у Швейцарію і США. Депутати впевнені, що не можна давати оцінку правовій системі України, а також справі Тимошенко, поки не завершиться розслідування фінансових махінацій.

«Громадська думка України була б розчарована позицією ЄС, - пишуть депутати Мартіну Шульцу. - Адже передбачувані грошові перекази сприймаються як корупційна практика української політичної еліти, яка брала участь у торговельних операціях з газом і нафтою у 1990-х роках».

Депутати вважають також, що питання лікування Тимошенко необхідно вивести з політичної площини і звернутися до незалежних медичних організацій для оцінки стану здоров'я ув'язненої, повідомляє «From-UA».

Група депутатів вже зверталася до Мартіна Шульца з відкритим листом, в якому закликала Європарламент підтримати Україну в її євроінтеграційних прагненнях. На початку листопада цього року вони отримали відповідь від Мартіна Шульца, в якому президент ЄП високо оцінив нещодавно схвалені парламентом закони, однак продовжує пов'язувати питання інтеграції України в ЄС зі справою Тимошенко.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161