Прем'єр-міністр Микола Азаров сподівається на усунення торгових бар'єрів у взаємній торгівлі між країнами СНД. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив під час засідання Кабміну.

«Україна цього року втратила чверть обсягів торгівлі з країнами СНД, кому потрібен такий сценарій? Я думаю, нікому не потрібен», - сказав він.

За його словами, в ході засідання ради глав урядів країн СНД були детально проаналізовані проблеми, які виявила практика реалізації угоди про вільну торгівлю.

«Всі усвідомили і відчули на практиці, що в умовах світової рецесії будувати нові бар'єри в середині СНД абсолютно неправильно і неприйнятно. Ми зобов'язані використовувати механізми підтримки економічного зростання, якими на відміну від кон'юнктури світових ринків ми можемо керувати», - підкреслив прем'єр.

Азаров зазначив, що такий підхід дозволив досягти важливих для України домовленостей. «Зокрема, буде продовжена робота з питань поетапної ліквідації експортних мит, з розробки угоди щодо доступу до трубопровідного транспорту і почато розробку угоди про торгівлю послугами», - заявив він.

«Це зробить економічний простір СНД унікальним ринком як за обсягами, так і за можливостями», - підсумував Азаров.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119