Сьогодні Європа робить велику помилку, не взявши на себе обов'язок компенсувати економічні втрати України після підписання Угоди про асоціацію.

Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив старший координатор програм з Центральної та Східної Європи Фонду Маршалла «Німеччина - США» Йорг Форбріг, коментуючи статтю польського депутата Європарламенту Павла Залевського про необхідність місії Кокса-Кваснєвського сконцентруватися не на політичних проблемах в Україні, а на економічних.

«Угода про асоціацію і зону вільної торгівлі є, безумовно, важливим кроком до розвитку відносин з Україною. Але для того, щоб вносити зміни і ввести норми угод, для України потрібно більше допомоги. Зокрема, про що говорив Павло Залевські в своїй статті - необхідності фінансової підтримки», - зазначив він.

Експерт нагадує, що у 1989 році ЄС розробив програму підтримки для Польщі та Угорщини PHARE, яка передбачала фінансову підтримку економік країн.

«Сьогодні в обговоренні Угоди про асоціацію ми робимо велику помилку - не говоримо про подібні програми. Вони допомогли б у належному проведенні реформ в Україні. Окремим пунктом є економічна підтримка. Зокрема, потрібні кошти на впровадження цих угод», - додав Форбріг.

За його словами, в обмін на фінансування Україна повинна буде виконувати умови і проводити реформи.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112