Сьогодні Верховна Рада розгляне шість законопроектів щодо лікування засуджених за кордоном.

Як передає кореспондент Forum'у, крім раніше запланованих до розгляду законопроектів позафракційних нардепів Анжеліки Лабунської, Сергія Міщенка, Володимира Купчака, лідерів трьох опозиційних фракцій, до порядку денного включені законопроекти позафракційного депутата Олега Ляшка (№3596) і нардепів від опозиції, членів робочої групи з напрацювання законодавства, що дозволяє надати право ув'язненим лікуватися за кордоном (№3399).

На даний момент парламент почав розгляд даних законопроектів.

За словами лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, опозиція голосуватиме за всі законопроекти.

У свою чергу нардеп від фракції Партії регіонів, член робочої групи Володимир Олійник заявив, що опозиції не вистачить голосів для ухвалення будь-якого з цих законопроектів і закликав напрацювати один спільний.

Він підкреслив, що законопроект робоча група ще повністю не напрацювала. «Сьогодні опозиція, ставлячи ці питання на голосування, по суті, хоче закрити двері, а ми за те, щоб зберегти перспективу розгляду цього питання».

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін у виборче законодавство.

Для підписання Угоди про асоціацію з ЄС парламенту України потрібно прийняти закон про прокуратуру, а також закон, який дозволив би Юлії Тимошенко виїхати з країни на лікування.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101