Представники моніторингової місії Європарламенту колишній глава ЄП Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський не беруться спрогнозувати результати голосування євроінтеграційних законопроектів у Раді, передає кореспондент Forum'у.

На запитання журналістів, чи знають вони, що законопроекти про прокуратуру і про лікування засуджених за кордоном ще не готові, Кокс заявив, що зараз вони йдуть на зустріч, де їм про все повідомлять.

У той же час Кваснєвський на прохання журналістів спрогнозувати результат сьогоднішнього голосування парламентаріїв, сказав: «Поживемо - побачимо».

Нагадаємо, Верховна Рада планує розпочати розгляд євроінтеграційних законопроектів - про прокуратуру, про вибори народних депутатів і лікування ув'язнених за кордоном - сьогодні, 21 листопада.

Учора комітет ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування на своєму засіданні одноголосно прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України про вдосконалення законодавства з питань проведення виборів (№3396).


Заступник голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник сумнівається, що завтра Верховна Рада розгляне у другому читанні законопроект про прокуратуру.

Угоду про асоціацію Україна-ЄС планується підписати на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада. Брюссель чекає від Києва прийняття трьох законів: щодо вирішення питання лікування засуджених за кордоном, закону про прокуратуру (проголосований у першому читанні), закону про зміни до законодавства щодо виборів народних депутатів (проголосований у першому читанні).

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134