У Міністерстві закордонних справ України сподіваються, що громадянина України Руслана Якушева, який працював коком на судні організації Greenpeace Arctic Sunrise, завтра, 21 листопада 2013 р., звільнять, повідомили в прес-службі зовнішньополітичного відомства.

Про це сьогодні під час зустрічі з заступником міністра закордонних справ РФ Василем Небензейем заявив перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко.

«У контексті запланованого на 21 листопада відповідного судового засідання українською стороною була висловлена надія на позитивне вирішення питання нашого співвітчизника, з урахуванням останніх рішень щодо членів згаданого судна. МЗС України здійснює консульський супровід зазначеної справи, забезпечено правовий захист громадянина України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, суди в Санкт-Петербурзі у вівторок, 19 листопада, прийняли рішення про звільнення з-під арешту дев'яти іноземців з «Арктик Санрайз». Вони були відпущені під заставу у два мільйони рублів кожен.

Активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві.

Пізніше всім 30 затриманим активістам Greenpeace були пред'явлені обвинувачення в хуліганстві.

12 листопада всіх фігурантів справи перевезли з Мурманська в СІЗО Санкт-Петербурга.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158