Керівник Аналітичної групи ім. Григорія Сковороди Валерій Кучерук вважає, що поспішна заява Віталія Кличка про те, що він «іде в президенти», сприяє розколу в опозиційному середовищі.

«Зрозуміло, що Кличко з цією заявою про балотування і всією подальшою риторикою був спровокований (ким, - це окреме питання). Але не менш зрозуміло, що подібна емоційна поведінка не грає на руку єдності опозиційних сил, що представники трьох найбільших опозиційних фракцій з переломним успіхом демонструють вже рік, - заявив експерт. - У результаті таких непродуманих заяв ця єдність вже тримається «на соплях».

За словами Кучерука, подібні «розбрід і хитання» в опозиційному середовищі дезорієнтують критично налаштований до влади електорат і сприяють появі апатичних настроїв.

«Виборці це вже сто разів бачили і проходили: перед виборами представники опозиції вплутуються в нікому не потрібні чвари, плетуть один проти одного інтриги, що в результаті, як правило, призводить до негативних наслідків, - зазначив він. - Тому у свідомості виборців цілком логічно очікувати чергового краху міфу про єдність опозиції і, як результат, повної апатії до того, що відбувається в країні».

«Якщо подібне відбуватиметься і надалі, то владі для досягнення яких-небудь серйозних результатів не потрібно буде нічого робити - за неї все зробить опозиція», - резюмував експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189