Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле сподівається, що Верховна Рада України на засіданні 21 листопада прийме решту законопроектів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

«Я ціную значний прогрес, який був досягнутий в останні місяці у цьому напрямку, я натхненний рішучістю Януковича та голови Верховної Ради України Володимира Рибака прийняти 21 листопада у співпраці з усіма парламентськими фракціями ключові закони, зокрема, закон про парламентські вибори, про прокуратуру і закон про лікування засуджених за кордоном», - сказано в заяві Фюле, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Єврокомісар зазначив, що ЄС залишається прихильним ідеї надання відносинам з Україною нової якості, відкриваючи нові можливості для українського народу.

«Двері для такого якісного кроку залишаються відкритими, і ми очікуємо впровадження урядом України свого рішення від 18 вересня з приводу підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі 29 листопада», - йдеться в заяві.

Фюле також наголосив, що ЄС і багато партнерів України з нетерпінням чекають вирішення решти проблем з боку української влади.

«Цей крок зміцнить роль України у світі і подасть сигнал прогнозованості міжнародних фінансових ринків та інституцій у питаннях стабілізації української економіки та фінансів», - підкреслив єврокомісар.

Нагадаємо, Фюле перебуває з візитом в Україні 19-20 листопада.

Угоду про асоціацію Україна-ЄС планується підписати на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада. Брюссель чекає від Києва прийняття трьох законів: вирішення питання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, закону про прокуратуру (проголосований у першому читанні), закону про зміни до законодавства щодо виборів народних депутатів (проголосований у першому читанні).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

511