Працівники карного розшуку у Хмельницькій області затримали двох жителів області при спробі продати близько 400 грамів небезпечної вибухової речовини. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю УМВС України в Хмельницькій області.

Чоловіки за попередньою змовою намагалися продати вибухівку за 6 тис. гривень. Згідно з висновком експерта, вилучена у затриманих зловмисників на гарячому речовина є тротиловою шашкою і відноситься до бризантних вибухових речовин.

Правоохоронцям вдалося перешкодити злочинним намірам чоловіків, перш ніж вони встигли продати небезпечну речовину. У процесі попереднього розслідування в будинку одного з підозрюваних провели санкціонований обшук, в ході якого міліціонери виявили та вилучили ще близько семисот грамів тротилу. За словами досвідчених фахівців, вся вилучена вибухова речовина могла б запросто знищити висотний будинок.

Слідчим відділом відносно підозрюваних порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, згідно з якою чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Міліція встановлює походження вибухівки і проводить низку експертиз.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129