Близько 20 тисячам громадян України заборонено в'їзд на територію Росії на термін від трьох років за порушення російського законодавства. Про це сказав керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський, повідомляє «УНІАН».

«Ми на сьогодні закрили в'їзд 365 тисячам іноземних громадян у Росію терміном на три роки. Ця цифра вже серйозна і вона повинна змусити замислитися, що правил потрібно дотримуватися. Ми нічого несподіваного не робимо», - сказав Ромодановський.

Відповідаючи на запитання, яка кількість громадян України серед загальної кількості іноземців, яким заборонено в'їзд, він сказав, що цей показник становить близько 5-6%.

Ромодановський підкреслив, що кожен іноземний громадянин знає, скільки він перебував на території РФ, і якщо він перебував у Росії більше, ніж 120 діб, він може розраховувати на потенційне закриття в'їзду в країну строком на три роки.

«Ми робимо дуже м'яко. 90-добовий період перебування законний плюс даємо 30 діб на самостійне повернення», - сказав він.

Ромодановський повідомив, що також забороняється в'їзд у РФ іноземцям, які двічі протягом року порушували кодекс про адміністративні правопорушення РФ. За його словами, підставою для заборони в'їзду є неоплачені адміністративні штрафи. Крім того, може бути введена заборона на в'їзд терміном на 5 років у разі видворення в судовому порядку і на 10 років, якщо таке порушення відбувається повторно.

Відповідаючи на запитання, чому різко збільшилася кількість громадян України, яким заборонено в'їзд у Росію, Ромодановський сказав: «Я про ці правила говорив рік тому, про те, що ми запускаємо такий механізм. Зараз механізм розкрутився. Завжди, коли склянка наповнюється, спочатку потрапляє одна крапля, потім друга і третя».

Ромодановський запевнив, що ФМС готовий працювати щодо кожного конкретного випадку заборони на в'їзд у РФ, і в тому випадку, якщо буде гарантія, що такі дії з боку іноземця не повторяться, служба піде назустріч.

Він повідомив, що особи, які не згодні із забороною на в'їзд до РФ, можуть написати запит у ФМС Росії.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України звернуло увагу громадян України, які планують свої закордонні поїздки або перебувають за кордоном, на необхідність дотримання законів країни перебування. Зокрема, повідомляється, що у 2013 році РФ посилила відповідальність іноземців і осіб без громадянства за порушення міграційного режиму РФ і правил перебування іноземців у Росії.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496