Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації розробив транспортну схему Подолу.

Про це повідомляють «Українські новини», посилаючись на прес-службу департаменту.

Схема передбачає створення пішохідної зони, яка включає в себе Андріївський узвіз, Контрактову площу, вул. Сагайдачного (частина вулиці від Контрактової площі до вулиці Андріївської), Поштову площу, пішохідну алею від сходів до колони Магдебурзького права через міст, через Володимирський узвіз до Володимирської гірки.

Також схемою передбачено створення пішохідної зони в районі Іллінської церкви та відновлення бульвару на Верхньому і Нижньому Валах.

«Статус пішохода стане пріоритетним на території Подолу. На вулицях, які будуть визначені як пішохідно-транспортні, будуть влаштовані пішохідні переходи, підняті до рівня тротуару», - заявляє заступник директора департаменту Андрій Вавріш.

Підняті пішохідні переходи виконуватимуть роль широких лежачих поліцейських, які змусять водіїв зменшувати швидкість, що в свою чергу збільшить рівень безпеки пішоходів.

Нагадаємо, раніше департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації заявляв про намір зробити вулицю Сагайдачного пішохідною з вересня, але це так і не було здійснено.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127