Депутати Партії регіонів прокоментували град звинувачень опозиції проти МОЗ у непрозорій закупівлі швидких.

На думку першого заступника голови фракції Михайла Чечетова, в існуючих проблемах зі «швидкими» винна сама опозиція, дії якої заважають прийняти необхідні закони і забезпечити своєчасний приїзд «швидкої» до людей.

Схожу точку зору озвучив депутат Олександр Стоян. За його словами, галас навколо закупівлі швидких у МОЗ - політична акція опозиції, покликана приховати провали уряду Тимошенко і скандальні закупівлі «швидких» у той період.

«Опозиція, все що вміє, - це критикувати. В принципі, у цьому її завдання. Але я знаю, що свого часу, при «помаранчевих» купили «швидкі», які практично були не пристосовані для перевезення хворих. Якби тоді вони купили нормальні «швидкі», зараз би не було проблем і не довелося купувати сотні нових машин», - заявив Стоян.

За словами нардепа Ірини Горіної, опозиція зацікавлена в тому, щоб приховати провали з «Таміфлю» та інші «медичні скандали» часів Тимошенко. Звідси, на думку депутата, і посилені звинувачення представників ВО «Батьківщина» проти МОЗ, у тому числі з приводу закупівлі швидких.

Раніше, 19 вересня, моніторинг закупівлі, проведений експертами Мінекономрозвитку та Мін'юсту, визнав ціни торгів «швидких» такими, що відповідають українському ринку, а тендер - проведеним законно і прозоро.

Експерти зазначили, що в результаті МОЗ купило автомобілі за цінами, нижчими за середньоринкові, і на 25-50% нижчими від попередніх закупівель в окремих регіонах України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134