Причиною вибуху в двоповерховому житловому будинку в м. Первомайськ стало необережне поводження з газовими приладами, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС України в Дніпропетровській області.

«Хазяїн квартири, 51-річний пенсіонер поставив на плиту чайник, але забув про нього і заснув. У результаті стався витік газоповітряної суміші і вибух», - йдеться в повідомленні.

На момент вибуху в квартирі знаходилися три людини, ще троє відпочивали в квартирі на другому поверсі, серед них - 15-річна учениця 9-го класу місцевої школи.

За даними міліції, ніхто не постраждав.

Унаслідок вибуху пожежі не сталося, але дерев'яне перекриття між першим і другим поверхом частково обрушилося. Також у будинку вибиті двері та вікна.

За даним фактом слідчий відділ Первомайського міськвідділу міліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт або обмеження свободи на строк до 3-х років.

Нагадаємо, сьогодні, 19 листопада, близько 4 ранку в міліцію надійшло повідомлення про те, що в будинку на вул. Комсомольській стався вибух газоповітряної суміші.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223