Суд у Петербурзі відпустив під заставу громадянина Польщі Томаша Дем’янчика, одного з фігурантів справи про акції на платформі «Прирозломна», повідомила екологічна організація Greenpeace у своєму мікроблозі в Twitter.


«Калінінський суд Санкт-Петербурга прийняв рішення випустити під заставу Томаша, активіста з Польщі», - уточнила організація, повідомляє РІА «Новости».
 

Нагадаємо, у понеділок, 18 листопада, суд виніс рішення про звільнення трьох громадян Росії - Катерини Заспи, Дениса Синякова та Андрія Аллахвердова - під заставу в розмірі 2 мільйони рублів кожному. У вівторок, 19 листопада, суд відпустив під заставу Анну Паулу Альмінхану Масіель і Девіда Хауссманна.

Як раніше писав ForUm, активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві.

Пізніше всім 30 затриманим активістам Greenpeace були пред'явлені обвинувачення в хуліганстві.

12 листопада всіх фігурантів справи перевезли з Мурманська в СІЗО Санкт-Петербурга.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163