Станом на листопад заборгованість по заробітній платі в Україні складає близько 1 млрд грн, причому більша частина боргу припадає на приватний сектор. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

«В цілому заборгованість по заробітній платі, згідно зі статистикою в Україні, становить близько 1 млрд грн. Вона поділяється на заборгованість підприємств державної і недержавної форм власності. І якщо в державному секторі ми бачимо поступову динаміку зниження заборгованості з березня, то у недержавному секторі ми бачимо, на жаль, зростання заборгованості», - зазначила вона.

При цьому міністр підкреслила, що на сьогодні існує низка економічно активних підприємств, які користуються заробленими грошима, але не виплачують заробітну плату.

За її словами, контролем діяльності цих підприємств до кінця року буде активно займатися Державна комісія з праці.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вважає, що кожен випадок невиплати заробітної плати працюючими підприємствами повинен зумовити за собою відповідну реакцію правоохоронних і контролюючих органів.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154