На засіданні Ради глав урядів СНД, яке відбудеться 20 листопада в Санкт-Петербурзі, Україна наполягатиме на необхідності виконання договору про зону вільної торгівлі між країнами СНД. Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Одним з основних питань, на яких має намір акцентувати українська сторона, стане хід виконання положень договору про зону вільної торгівлі між державами СНД від 18 жовтня 2011 року та необхідність безумовного виконання цього документа всіма сторонами», - сказав Перебийніс.

За його словами, на засіданні ради глав урядів СНД, яке відбудеться 20 листопада в Санкт-Петербурзі, візьме участь делегація України на чолі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, повідомляє «УНІАН».

До порядку денного засідання включено майже 20 питань економічного і соціально-гуманітарного характеру. Зокрема, предметом обговорення стане проект плану основних заходів з підготовки та відзначення 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Крім того, учасники засідання обміняються думками щодо уточнення прогнозу виробництва і споживання енергоресурсів країн - учасниць СНД на період до 2020 року і заслухають інформацію про діяльність Ради зі співпраці в галузі охорони здоров'я СНД, про реалізацію міждержавної радіонавігаційної програми.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив деяким міністерствам проаналізувати стан виконання всіх положень Договору про зону вільної торгівлі з країнами - учасницями Співдружності Незалежних Держав.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205