У мовному бортовому самописці Boeing-737, що розбився в Казані, не виявилося касети. Це означає, що поки що неможливо дізнатися про подробиці бесіди екіпажу з диспетчером казанського аеропорту.

При цьому в параметричному самописці запис є, повідомили в Міждержавному авіаційному комітеті.

«Так, касети немає», - сказав РІА «Новости» представник МАК, відповідаючи на запитання, чи є запис у мовному бортовому самописці. При цьому він зазначив, що в параметричному самописці запис є. Щодо розшифровки даних ніякої офіційної інформації поки немає. Раніше повідомлялося, що сильно пошкоджені бортові самописці. Наскільки сильно це вплине на розшифровку запису, поки невідомо.

Також сьогодні стало відомо, що в момент набору висоти для відходу на друге коло літак втратив швидкість. «Літак зіткнувся із землею практично при відсутності поступальної швидкості», - передає інформаційне агентство «РБК» слова керівника Росавіації Олександра Нерадька.

За його словами, засоби об'єктивного контролю вже підтвердили, що під час виходу на друге коло при різкому наборі висоти літак втратив поступальну швидкість і впав на льотне поле. Командир літака Boeing 737 до трагедії жодного разу не виконував маневр відходу на друге коло в реальному польоті. Про це повідомив генеральний директор ВАТ «Авіакомпанія «Татарстан» Аксан Гініятуллін.

«Я думаю, що ні», - сказав Гініятуллін на прес-конференції, відповідаючи на запитання, чи виконував раніше командир і екіпаж маневр відходу на друге коло. Гініятуллін також зазначив, що досвід нічного польоту у командира корабля становив 1 тис. годин.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 листопада в міжнародному аеропорту «Казань» під час посадки зазнав аварії літак «Боїнг» рейсом «Москва-Казань», унаслідок якої загинули 44 пасажирів і шестеро членів екіпажу.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що на борту «Боїнга», що зазнав аварії в аеропорту Казані, була громадянка України.

Видання Life News опублікувало на Youtube відео катастрофи літака «Боїнг-737».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168