Черги з вантажних автомобілів на українсько-російському кордоні відсутні, крім пунктів пропуску «Бачівськ» та «Сеньківка», повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

«Ситуація на українсько-російському кордоні після введення з 12 листопада митними органами Росії нових правил залишається напруженою, але контрольованою», - зазначили у відомстві.

Так, найбільше скупчення вантажних автомобілів спостерігається в пунктах пропуску «Бачівськ» (Сумська область) - близько 90 автомобілів та «Сеньківка» (Чернігівська область) - близько 120 автомобілів.

«Всі решта пункти пропуску працюють в штатному режимі», - підкреслили в Держприкордонслужбі.

Незважаючи на те, що час оформлення одного автомобіля російською стороною істотно збільшився, протягом доби вдалося оформити в середньому в 2,5 рази більше автотранспорту, ніж дозволяє пропускна спроможність пунктів пропуску.

Державна прикордонна служба посилила контроль за рахунок додаткових нарядів, організувала взаємодію з суміжними службами, підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, облдержадміністраціями та обласними управліннями ДАІ.

Як повідомляв ForUm, рятувальники розгорнули пункти обігріву на міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Сеньківка» в Городнянському районі Чернігівської області.

12 листопада такі пункти були встановлені в районі міжнародного пункту пропуску «Бачівськ» у Сумській області.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262