Нормалізація обстановки в промисловості є запорукою подальшого розвитку економіки України. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, заявив міністр промислової політики України Михайло Короленко, коментуючи відкриття ХІІ Міжнародного промислового форуму.

За словами чиновника, у жовтні вдалося досягти зростання промвиробництва щодо вересня на 7,4%. «У той же час річна динаміка залишається негативною, і ми не боїмося цього, для нас це - привід краще працювати, вирішувати актуальні завдання вітчизняної індустрії», - акцентував він.

Міністр також додав, що на світових ринках зберігається непроста ситуація, і в цих умовах вкрай важливо проводити модернізацію і технічне переозброєння таких базових і бюджетоутворюючих галузей як металургія. «Таке завдання поставлене Президентом, і наше міністерство над цим працює. Це стосується зміщення акцентів у бік продукції більш глибокого переділу, розвитку її номенклатури і, звичайно, внутрішнього споживання, яке є запорукою стабільного попиту на метал, що дозволяє галузі менше залежати від зовнішньоринкової кон'юнктури», - сказав міністр.

Він зазначив, що розвиток внутрішнього споживання пов'язаний з пожвавленням в основних споживаючих галузях - машинобудуванні, будівництві, на транспорті.

«Сьогоднішній Форум демонструє потенціал країни в сфері виробництва й освоєння сучасної техніки з високою доданою вартістю: верстатів, інструменту, іншого виробничого й енергетичного обладнання. Причому ці машини можуть випускатися і у нас, і споживатися внутрішнім ринком. А для цього треба впроваджувати перспективні комплексні підходи до розвитку національної індустрії в структурі економіки України», - зазначив Короленко.

Як раніше повідомляв ForUm , Президент України Віктор Янукович вважає, що технічне переоснащення металургійного комплексу України є пріоритетом промислової політики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147