Рішення щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном має бути прийнято виключно в законодавчій площині, навіть якщо воно буде політичним. Про це сьогодні на прес-конференції у Києві журналістам заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

За його словами, у світі немає жодної країни, де діяв закон про лікування засуджених за кордоном. Тому Україна стала першою у правовому полі щодо прийняття такого закону.

«Пошук компромісів повинен здійснюватися винятково в рамках закону і лише в рамках закону. Якщо є ініціатори того, щоб це було політичне рішення, але і політичне рішення повинно бути в рамках закону», - сказав Пшонка, зауваживши, що якщо такий закон буде прийнятий, то всі, хто повинен виконувати його, повинні діяти виключно в межах того, як це буде виписано в рамках цього закону, повідомляє «УНІАН».

Продовжуючи тему, Пшонка підкреслив, що даний закон повинен бути виписаний не під одну людину. «Якщо цей закон буде для однієї людини, це, на мою думку, порушення основного закону України - Конституції. Так що закон повинен бути для всіх. Це рівність для всіх», - зазначив генпрокурор.

Також, на переконання Пшонки, такий закон повинен окреслювати питання відповідальності тієї країни, куди буде направлятися на лікування засуджений, зокрема, відповідальність як за лікування, так і за повернення цього засудженого.

Крім того, за словами Пшонки, необхідно визначити в законі, що потрібно робити з позовами та обов'язками щодо відшкодування шкоди, покладеної на засудженого.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович вважає, що законопроект про виїзд засуджених на лікування за кордон повинен стосуватися всіх громадян України.

Депутат від фракції Партії регіонів Інна Богословська припускає, що законопроект про лікування засуджених за кордоном, напрацьований тимчасовою робочою групою парламенту, може бути прийнятий у четвер, 21 листопада, одразу за основу і в цілому.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235