Приморський районний суд Санкт-Петербурга 21 листопада проведе слухання щодо продовження арешту затриманого громадянина України Руслана Якушева з судна Грінпіс Arсtic Sunrise.

Про це повідомили в московському офісі Грінпіс, передає «Укрінформ».

«Приморський районний суд Санкт-Петербурга за запитом Слідчого комітету Росії 21 листопада проведе слухання про продовження арешту громадянина України Руслана Якушева з судна «Грінпіс» Arсtic Sunrise», - йдеться в повідомленні.

За інформацією екологічної організації, Приморський районний суд і Калінінський районний суд Санкт-Петербурга 18 листопада почали розглядати справи затриманих активістів Грінпіс за запитом СК Росії про продовження терміну арешту. Слухання триватимуть до 21 листопада.

Учора, 18 листопада, суд у Петербурзі погодився відпустити під заставу росіян Дениса Синякова, Катерину Заспу і Андрія Аллахвердова. Для звільнення з-під арешту за кожного треба внести по два мільйони рублів. При цьому суд постановив продовжити арешт радистові судна Грінпіс, австралійцю Коліну Расселу, на термін до 24 лютого, вважаючи, що він може сховатися від слідства.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Грінпіс спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві.

Всім 30 затриманим активістам «Грінпіс» у справі про НП на «Прирозломній» пред'явлені звинувачення в хуліганстві, при цьому звинувачення в піратстві, висунуті раніше, не зняті.

12 листопада всі 30 фігурантів справи були переведені з Мурманська в СІЗО Санкт-Петербурга.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113