Рада ЄС, як і очікувалося, не ухвалила ніякого рішення щодо можливого підписання Угоди про асоціацію з Україною, але готова зробити це в будь-який момент, аж до саміту у Вільнюсі в разі виконання Києвом необхідних умов. Про це в понеділок у Брюсселі за підсумками засідаючи Ради ЄС з питань закордонних справ повідомив журналістам міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс.

«Я думаю, що це було передбачувано, що ми не приймемо жодного рішення, як я про це сказав до початку засідання. Я можу підтвердити, що ніякого рішення прийнято не було. Я вірю, що це добре, тому що також немає і негативного рішення. Двері залишаються відкритими», - сказав глава зовнішньополітичного відомства Литви.

За його словами, всі гілки європейських інституцій залучені в процес, спрямований на підписання Угоди про асоціацію з Україною, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я не кажу про Раду міністрів, і якщо необхідно, ми зберемося знову, але притягнутий і Європейський парламент - місія Кокса-Кваснєвського знову повернеться в Україну, також президент Баррозу від Єврокомісії направить свого представника - так що ми будемо продовжувати говорити з українцями», - перерахував зусилля європейської сторони литовський міністр.

Разом з тим Лінкявічюс констатував, що українці «повинні виконати необхідні умови, і вони це обіцяли зробити».

«Побачимо, можливо, Верховна Рада завтра буде результативною, що дуже б допомогло - нам потрібен рух. Відклавши емоції в сторону, оцінивши ситуацію об'єктивно, якою мірою були виконані умови - тоді ми зможемо прийняти рішення - не сьогодні, як я сказав, але я б не виключив, що ми повернемося до цього питання. Це може статися в будь-який день, не виключаючи самий останнім момент - Вільнюс. Все залежатиме від ситуації в Україні», - пояснив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський парламент продовжив місію Кокса і Олександра Кваснєвського в Україні до Вільнюського саміту «Східного партнерства».

Нагадаємо, для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада Україна повинна прийняти закони про лікування засуджених за кордоном і внести зміни у виборче законодавство.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

439