У Харкові затримали торговця кокаїном, повідомив начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його відомостями, 15 листопада в центрі Харкова співробітники СБУ із залученням спецпідрозділу «Альфа» затримали наркоторговця при спробі збуту чергової партії кокаїну.

Затримання проводилися в рамках розслідування фактів протиправної діяльності міжрегіонального злочинного наркоугруповання, ліквідованої СБУ ще на початку серпня, передає «УНІАН».

Як з'ясували правоохоронці, затриманий 46-річний громадянин України налагодив збут кокаїну на території Харкова.

Під час санкціонованого обшуку помешкання затриманого правоохоронці виявили та вилучили прилади для фасування та зважування наркотиків із залишком кокаїну, а також нарізну вогнепальну зброю.

За висновками проведеної експертизи, концентрація наркотичної речовини вилученої партії була дуже високою і цієї кількості наркотику вистачило б майже на 40 доз, а їх вартість на «чорному» ринку становить понад 1 тис. дол.

16 листопада наркоділку оголошено про підозру у скоєнні злочину за ознаками ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту і замах на збут наркотичних засобів у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Рішенням Київського районного суду Харкова затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Наркоторговцю загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Служба безпеки України вживає заходів щодо встановлення каналу надходження наркотиків в Україну та інших осіб, які можуть бути причетні до його транспортування і зберігання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218