В Україні до 2020 року на третину зросте виробництво сільгосппродукції. В першу чергу - за рахунок рослинництва. Саме в цій галузі обсяги виробництва збільшаться вдвічі. Крім того, позитивні тенденції закріпляться і в тваринництві. Тут зростання має скласти не менше 20%. Такі результати передбачені в Стратегії розвитку аграрного сектору економіки, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У Стратегії ми поставили перед аграрним сектором амбітні, але цілком реальні завдання. Так, потенціал рослинництва дозволяє наростити обсяги виробництва до 2020 року до 50%. Звичайно, це дозволить нам значно збільшити експорт рослинницької продукції. Що стосується тваринництва, то воно для нас залишиться стратегічною галуззю. Тому ми плануємо закріпити зростання на рівні 20%», - зазначив міністр.

За словами Присяжнюка, у цілому планується, що валове виробництво сільгосппродукції до 2020 року зросте на третину. Такі темпи розвитку дозволять збільшувати експорт сільгосппродукції щороку на 3-4%. А це закріпить за АПК статус найбільш перспективного сектора у зовнішній торгівлі.

«У Стратегії не тільки визначені прогнозні показники. Так, заплановані економічні досягнення будуть тісно пов'язані з соціальними. Адже великотоварне виробництво у нас вже сформувалося. Тому для нас основне завдання - зростання доходів селян. Адже саме вони виробляють половину валового сільгосппродукту і можуть істотно його збільшити», - підкреслив глава відомства.

Міністр додав, що для цього в Стратегії приділяється велика увага розвитку кооперативного руху. Крім того, держава має намір всіляко сприяти доступу дрібних і середніх сільгоспвиробників до організованого аграрного ринку. Це допоможе поступово створити умови для збільшення доходів селян.

Також Присяжнюк зазначив, що зараз у Мінагрополітики розробляють програму, яка забезпечить реалізацію Стратегії. Так, у програмі вже будуть визначені конкретні механізми й інструменти для досягнення поставлених завдань.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157