Фракція Партії регіонів готова проголосувати за проведення заходів, присвячених 80-й річниці Голодомору в Україні, але без формулювання, що це був геноцид. Як передає кореспондент Forum'у, заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу.

«Ми завжди голосували питання Голодомору, тільки без приставки «геноцид». Голодомор - це трагедія всіх жителів України без винятку... Мої батьки, родичі по лінії батька, народилися тут, пережили Голодомор. Гинули люди всіх національностей, і буде блюзнірство виділяти політичну складову, забувши про те, що разом гинули греки, євреї, росіяни та інші. Це - трагедія», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, на засіданні Кабінету Міністрів України 7 листопада 2013 року було прийнято розпорядження «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні».

У 47 країнах світу пройдуть заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору, які засвідчать увагу міжнародного співтовариства до трагічних подій 1932-1933 років в Україні.

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211