Уряд до 10 грудня повністю розрахується по соціальних виплатах. Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, передає кореспондент Forum'у.

«Президент доручив до 10 грудня розрахуватися по всіх соціальних виплатах. І ми це зробимо, є конкретний план», - запевнив перший віце-прем'єр.

За його словами, деякі економічні труднощі виникли через ситуацію у світовій економіці, яка тільки починає відновлюватися. «Наприклад, такий важливий глобальний економічний гравець як Євросоюз як і раніше демонструє динаміку ВВП на рівні 0%. Дещо сповільнилося економічне зростання і в провідних країнах. І все таки, на такому тлі у деяких напрямах вітчизняні підприємства демонструють позитивну динаміку експорту», - зазначив Арбузов.

У той же час, за його словами, незважаючи на те, що залишки коштів на рахунках Держказначейства скоротилися, Україна продовжує виконувати свої зовнішні зобов'язання.

«Проте вони (залишки на рахунках. - Ред.) є, і держава розраховується по своїх зобов'язаннях.

Що стосується держбюджету, зазначив він, то в цьому питанні принциповим є підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. «Коли ми будемо знати ситуацію з даного питання, то зразу зможемо внести в бюджет відповідні уточнені макропоказники», - зазначив Арбузов.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович запевнив, що до кінця 2013 року всі наявні заборгованості у бюджетній сфері будуть повністю погашені.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

568