Президент України Віктор Янукович і президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв підписали Протокол четвертого засідання Ради президентів України і Азербайджанської Республіки, в якому зафіксовані результати обговорення основних питань порядку денного українсько-азербайджанських двосторонніх відносин.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, зокрема, в документі йдеться про стан та перспективи розвитку політичного діалогу, співпраці в торговельно-економічній, паливно-енергетичній сферах, а також досягнутих за результатами засідання Ради президентів домовленостях.

Крім того, у присутності глав держав були підписані двосторонні документи.

Зокрема, підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України і урядом Азербайджанської Республіки про співробітництво в галузі захисту і карантину рослин, яке покликане сприяти розвитку взаємовигідного співробітництва сторін у сфері карантину та захисту рослин, забезпечення координації державних фітосанітарних заходів, надання взаємної допомоги у цій сфері.

Також підписано План проведення консультацій з актуальних питань двостороннього та багатостороннього співробітництва між Міністерством закордонних справ України і Міністерством закордонних справ Азербайджанської Республіки, який містить перелік заходів між Україною та Азербайджанською Республікою на період 2014-2015 років.

Крім того, підписано Протокол між Рівненською обласною державною адміністрацією України та виконавчою владою Габалинського району Азербайджанської Республіки про співробітництво в економічній та соціально-культурній сферах. Документ спрямований на розвиток співпраці між підприємствами, науковими та освітніми установами, державними та приватними організаціями відповідних регіонів у сферах промисловості, торгівлі, сільського господарства, транспорту, науки і техніки, освіти, туризму і спорту, екології та раціонального використання природних ресурсів.

Як повідомляє прес-служба Президента, також був підписаний договір про співпрацю між Інститутом культурології Національної академії мистецтв України та Науково-методичним центром з культурознавства Міністерства культури і туризму Азербайджанської Республіки.

Нагадаємо, 17-18 листопада проходить офіційний візит президента Азербайджанської Республіки Ільхама Алієва в Україну.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202