НАК «Нафтогаз України» і «Газпром» досягли компромісу щодо нового графіка оплати поставок російського газу в Україну. Про це повідомив журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Досягнуті компромісні рішення, які дозволять Україні своєчасно оплачувати за новим графіком, який був підписаний, за природні ресурси, які ми отримуємо. І в той же час задовольнити потреби всіх наших партнерів у частині постачальника природного газу, а це «Газпром», і в частині транзиту в Європу», - сказав Ставицький, повідомляє «УНІАН».

Крім того, він повідомив, що «Нафтогаз» буде імпортувати російський газ до кінця поточного опалювального сезону. «Я думаю, протягом опалювального сезону», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Ради Міністрів Російської Федерації Дмитро Медведєв підтвердили зобов'язання щодо транзиту газу.

«Нафтогаз України» припинив відбір газу з підземних сховищ і відновив закупівлю російського газу, заявив журналістам голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 8 листопада повністю припинила закупівлю газу у «Газпрому».

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що призупинення закупівлі газу ніяк не позначиться на транзиті російського газу в Європу через територію України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

364