Засідання комітету Верховної Ради України щодо законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів у середу відвідають голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський і представники спостережної місії Європейського парламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський. Як передає кореспондент Forum'у, про це під час Погоджувальної ради ВРУ заявив голова комітету, народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Кожем'якін.

За його словами, у середу, о 17.00, комітет планує розглянути законопроект щодо лікування ув'язнених за кордоном. «Пан Томбінський і представники місії Кокс-Кваснєвський запрошені на середу, на 17.00», - зазначив він.

Крім того, Кожем'якін заявив, що готовий перенести сьогоднішнє засідання комітету, на якому заплановано розгляд законопроекту про прокуратуру, з 14.00 на 18.00.

За його словами, порівняльна таблиця щодо підготовленого до другого читання законопроекту, в яку поміщено 517 поправок, отриманих за станом на 16.00 минулої п'ятниці, вже готова. Однак сьогодні надійшло ще 128 поправок від народних депутатів від Партії регіонів, які необхідно внести в цю таблицю.

Нагадаємо, Верховна Рада України 13 листопада не змогла ухвалити закони про прокуратуру, про внесення змін у виборче законодавство, а також закон, який дозволив би Юлії Тимошенко виїхати з країни на лікування. Прийняття цих документів заплановано на поточному тижні.

Раніше Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект «Про прокуратуру» .

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167