Броварський міський районний суд засудив двох колишніх високопоставлених чиновників за отримання хабара в особливо великому розмірі, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Чиновники визнані винними у вимаганні та одержанні хабара в сумі 500 тис. грн. За таку винагороду вони передали у власність громадянина земельну ділянку загальною площею 3 га для ведення особистого сільського господарства.

Встановлено, що чоловік вирішив придбати собі землю для вирощування ягід. З цією метою він звернувся до голови Дернівської сільської ради. Та пообіцяла йому узгодити питання про виділення земельної ділянки з головою Баришівської райдержадміністрації.

Після переговорів чиновники погодилися вирішити земельне питання на користь чоловіка за хабар у 60 тис. доларів США. Однак, відповідно до вимог чинного земельного законодавства, кожен громадянин має право на отримання земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства площею 2 га. Тому чоловікові запропонували оформити у власність земельні ділянки 1,5 га на себе і ще одного чоловіка, на що він погодився.

Так, колишнього голову Баришівської райдержадміністрації та голову Дернівської сільради засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування, пов'язані з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями на 3 роки, з конфіскацією майна.

Цим же вироком за пособництво в отриманні хабара посадовими особами засуджено директора підприємства, яке виготовило проект землеустрою щодо відведення у власність вказаних земельних ділянок.

Засуджені мають право оскаржити вирок в апеляційному порядку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191