Що стосується екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, то йдеться про закон під одну людину, що виходить за рамки європейського уявлення про законність. Про це пише політичний експерт Дмитро Джангіров.

«Якщо вийти за межі де-факто виконаного «списку Фюле» (у прийнятті двох останніх законів ні в кого немає сумніву), то питання щодо більшості «персоналій» вирішено: помилуваний Луценко, звільнено Іващенка та Філіпчука, закрито справу відносно Данилишина (всі - члени уряду Тимошенко; можна ще згадати екс-депутата Шкіля, який тікав від... закритої справи). Але, зауважте, у всіх випадках це було зроблено в рамках чинного законодавства», - пише він.

У той же час, на думку Джангірова, що стосується Тимошенко, то йдеться про закон під одну людину, що виходить за рамки європейського уявлення про законність.

«Найцікавішим є той факт, що ціну Тимошенко на Заході чудово знають і матеріали слідства в США і рішення німецьких судів, які визнають її спільницею Лазаренка; періодично спливають сумнівні рахунки сім'ї Тимошенко то в одній, то в іншій країні. Компетентні органи європейських країн (в першу чергу - Чехії, Австрії та Німеччини) в курсі офшорних рахунків чоловіка Юлії Володимирівни, суми яких дуже складно пояснити як «нажиті непосильною працею», - зазначає експерт.

Таким чином, за його словами, Європа намагається пояснити Україні, що, крім писаних законів, є і неписане: «Бажання Заходу/Брюсселя - закон!».

«Когось це влаштовує, когось штовхає в протилежний від Заходу бік, хтось пропонує зробити паузу... Кількість останніх різко зросла за останні дні», - підсумував політичний експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156