Євросоюз може ухвалити рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною під час саміту «Східне партнерство» у Вільнюсі 28 листопада. Про це в інтерв'ю газеті «Сьогодні» заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

«Це рішення може бути прийнято і безпосередньо 28 листопада у Вільнюсі, без будь-яких додаткових засідань», - сказав він.

За його словами, лідери країн Євросоюзу будуть присутні на саміті, проте вони повинні отримати мандат від своїх урядів і парламентів. «А оскільки не всі умови, узгоджені з українським урядом та Президентом на саміті Україна-ЄС у лютому, на даний момент виконані, то складно уявити, як це може бути зроблено в такий короткий термін», - наголосив Томбінський.

Нагадаємо, сьогодні в Брюсселі відбудеться саміт міністрів закордонних справ Євросоюзу, які обговорять в тому числі готовність України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яку планується підписати на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Верховна Рада України 13 листопада не змогла ухвалити закони про прокуратуру, про внесення змін у виборче законодавство, а також закон, який дозволив би Юлії Тимошенко виїхати з країни на лікування. Прийняття цих документів заплановано на поточному тижні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184