Глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон перед нарадою глав МЗС країн Євросоюзу висловила сподівання, що Україна зможе підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

«Вони (Україна) знають, що їм потрібно продемонструвати, що потрібно завершити… Їм також потрібно розібратися з питанням виборчого правосуддя. Вони знають, що це буде вкрай важливим питанням. Сьогодні ми проведемо переговори, обговоримо, як просуваються справи. Ми чекаємо з нетерпінням, що Україна буде серед (тих, хто підписав угоду), і, я сподіваюся, ми зможемо завершити з ними цей етап спільного шляху», - сказала вона журналістам перед початком переговорів, повідомляє РІА «Новости».

Нагадаємо, сьогодні в Брюсселі відбудеться саміт міністрів закордонних справ Євросоюзу, які, зокрема, обговорять готовність України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, який планується підписати на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Верховна Рада України 13 листопада не змогла ухвалити закони про прокуратуру, про внесення змін у виборче законодавство, а також закон, який дозволив би Юлії Тимошенко виїхати з країни на лікування. Прийняття цих документів заплановано на поточному тижні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198