Опозиція затягує голосування щодо законопроекту про лікування засуджених за кордоном. Таку думку журналістам у суботу висловив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

«Я не хочу брати гріх на душу, але від позиції з'являються все нові і нові законопроекти. Здавалося б, усі закони були, необхідно працювати, але вчора з'явився новий. Я його підписав, направив у комітет, але він його ще не розглядав», - сказав він спікер, висловивши здивування , чому кожен день вносяться нові законопроекти.

«На словах бажання є, але серед опозиції , я бачу, не все так просто і благородно щод о цих законів», - поскаржився глава парламенту.

За його словами, провладна більшість більш відкрито висловлюється щодо своїх позицій з цього питання. «А тут начебто всі хочуть голосувати, але щось не так просто. Я не хочу нікого звинувачувати. Сподіваюся, що більшість і опозиція ще працюють. Може, щось із цього вийде», - резюмував Рибак.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано новий законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації принципу гуманізму при виконанні окремих видів покарань». Документ, розроблений народними депутатами, які входять в робочу групу з підготовки законопроекту про можливості лікування ув'язнених за кордоном, зареєстрований під №3599.

У понеділок, 18 листопада, має відбутися погоджувальна рада ВРУ, а також повинна провести засідання робоча група з підготовки законодавства про прокуратуру.

Народний депутат від Партії регіонів, член парламентської робочої групи з підготовки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном Володимир Олійник не виключає, що в наступний вівторок, 19 листопада, група може передати документ на розгляд сесійної зали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396