Україна потребує фахівців високого рівня, здатних належним чином відстоювати інтереси України у міжнародних арбітражах.

Про це під час Міжнародної арбітражної конференції заявила міністр юстиції Олена Лукаш, передає прес-служба відомства.

«Міністерство юстиції України, одним із головних завдань якого є забезпечення представництва інтересів держави при розгляді спорів у закордонних юрисдикційних органах, зацікавлена у розвитку арбітражної практики в Україні», - сказала Лукаш.

За її словами, оптимізувати арбітражний процес можна за кількома напрямами: здійснення арбітражного розгляду у більш короткі терміни; розвиток досудового спору, медіації та примирення; розробка ефективного механізму застосування забезпечувальних заходів; підвищення ефективності виконання арбітражних рішень. Ці заходи дозволять не тільки якісно здійснювати арбітражний розгляд і знижувати витрати сторін, але і будуть сприяти популяризації арбітражу як ефективного засобу вирішення спорів.

Лукаш підкреслила, що для цього потрібні кваліфіковані фахівці, юристи-практики, науковці у галузі міжнародного комерційного арбітражу.

«Ми відчуваємо потребу у фахівцях високого рівня, здатних належним чином відстоювати інтереси України у міжнародних арбітражах», - підкреслила міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157